Jeg hedder Maria Bach Jensen og er kvinden bag Sanastrik. Jeg har strikket hele mit liv og har altid haft pinde og garn mellem hænderne. Da jeg var barn lærte min mor mig at strikke og jeg producerede store mængder dukketøj og senere tøj til mig selv. Da jeg blev gravid med mit første barn Samuel i 2015 greb det hurtigt om sig og jeg blev bidt af at strikke til ham og iklæde ham lækkert strik. Senere kom min datter Anna til i 2017 og mulighederne indenfor strik udvidede sig med fine hulmønstre og flæser.

I 2019 deltog jeg i en kampagne for Mayflower Strikkegarn og min opskrift på Annas Flæsekjole blev den mest downloadede opskrift i 2019 fra deres hjemmeside. 

Efter at have lavet denne opskrift fik jeg lyst til at lave flere strikkeopskrifter og Sanastrik blev til. Navnet Sanastrik er da netop også sammentrækningen af mine to børns navne Samuel og Anna - de er kilden til min skaberglæde og derfor har jeg opkaldt min virksomhed efter dem.

Siden starten af 2020 har jeg desuden arbejdet som freelance strikdesigner hos Filcolana. Du kan se mine gratis designs under Samarbejder.

Oktober 2022 gik en stor drøm i opfyldelse. Nemlig at udgive en strikkebog! Min bog Vintagestrik - til børn fra 2 til 10 år udkom hos forlaget Turbine. Bogen kan findes hos en del boghandlere og netbutikker samt strikkebutikker. Og selvfølgelig på biblioteket.


Tak til Filcolana, Camarose, Go Handmade, Mohair By Canard, BC Garn og Gepard Garn for samarbejde.